Benficiile consumului de avocado. Fin, cremos, cu gust discret, totodată puternic, avocado a devenit în scurtă vreme foarte popular în toată lumea. Când spunem beneficiile fructului avocado, ne referim, de fapt, la cantitatea uriaşă de grăsimi bune din conţinut.

Beneficiile consumului de avocado. În lumea industriei sănătăţii, acest fruct este deosebit de apreciat pentru valoarea sa nutriţională. Avocado este compus din aproximativ 60% grăsimi de calitate, în jur de 30% glucide şi aproape 10% proteine. Iată care sunt cele mai importante dintre beneficiile fructului avocado!

De ce să mănânci avocado

Este benefic pentru piele. Acidul pantotenic (vitamina B5) este în cantitate mare în avocado şi este implicat în metabolismul lipidelor şi glucidelor, îmbunătăţind şi calitatea epidermei. Un studiu mexican a scos la iveală că uleiul de avocado poate lupta eficient cu radicalii liberi care sunt adesea de vină pentru îmbătrânirea pielii.

Beneficiile consumului de avocado. Stimulează pierderea în greutate. Cercetătorii americani au descoperit că avocado, care are un conţinut caloric relativ scăzut, dar un conţinut ridicat de apă, induce saţietatea şi scade pofta de mâncare de necontrolat.

Reduce simptomele durerilor articulare. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California - Davis Health System au găsit că un compus din avocado poate reduce durerile şi rigiditatea încheieturilor, îmbunătăţind flexibilitatea la nivelul articulaţiilor.

Se digeră uşor. Avocado se digeră şi se asimilează uşor, fapt care permite furnizarea rapidă a nutrienţilor în organism.

Beneficiile consumului de avocado. Menţine sănătatea oculară. Fructul acesta este o sursă bună de luteină şi zeaxantină, doi carotenoizi care pot scădea riscul de apariţie a cataractei şi a degenerescenţei maculare.

De ajutor în sănătatea rinichilor şi a ficatului. Cercetătorii au scos la iveală ca, datorită conţinutului ridicat de acid oleic şi antioxidanţi, uleiul de avocado reduce riscul de îmbolnăvire a rinichilor.

Beneficiile consumului de avocado. Protejează inima. Tot în urma studiilor experimentale, oamenii de ştiinţă au constatat că avocado conţine cantităţi foarte mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 g. Aceste substanţe au o compoziţie similară cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefice pentru sistemul cardiovascular.