Beneficiile ceaiului din coji de nucă şi ceapă

1 2 jpg jpeg

Frunzele şi cojile de nucă au calităţi dovedite în tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin. Totodata, ceapa este un vindecător natural, având efecte antiseptice şi expectorante.

În acest sens, atât ceapa cât şi cojile de nucă pot fi combinate pentru realizarea unei infuzii vindecătoare.

Iată, aşadar, ce beneficii pentru sănătate are ceaiul coji de nucă şi ceapă!

Beneficiile ceaiului din coji de nucă şi ceapă - tratează tusea (seacă sau productivă) şi durerile de gât

Secretul reuşitei acestui remediu constă în folosirea cepei şi a nucilor cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine şi se taie rondele. La fel, ucile se spală şi ele şi se zdrobesc. Se pune apa la fiert, împreună cu nucile, ceapa şi scorţişoara (pentru a face ceaiul mai aromat şi tolerabil) şi se lasă să fiarbă înăbuşit un sfert de oră. După acest interval, se stinge focul şi se mai lasă la infuzat vreme de jumtate, cu capacul pus. Se strecoară şi se adaugă mierea.

Ai nevoie de umătoarele ingrediente: o ceapă mare cu tot cu coajă, 6 nuci (cu coajă), 1 baton de scoţişoară sau un sfert de linguriţă de scorţişoară, 2 litri de apă, 2 linguriţe de miere.

Se bea câte o cană de ceai, de trei ori pe zi.

Beneficiile ceaiului din coji de nucă şi ceapă - alte afecţiuni

- Ceaiul din coji de nucă şi ceapă reduce nivelul glucozei din sânge, prin urmare, este indicat şi pentru diabetici;

- Remediile pe bază de ceapă şi nuci sunt indicate în durerile reumatice;

- Acest ceai este indicat pentru persoanele care se confruntă cu starea de oboseală, astenie sau surmenaj intelectual.