Beneficiile ceaiului de usturoi

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva dintre beneficiile ceaiului de usturoi:

- Te ajută să pierzi în greutate încetul cu încetul prin topirea excesului de grăsime, ceaiul de usturoi fiind un excelent depurativ pentru organism;

- Ceaiul de usturoi are grijă de sănătatea inimii - el reglează circulaţia sanguină, scade colesterolul rău, dilată vasele de sânge şi previne arterioscleroza;

- O singură cană din acest ceai consumat zilnic îţi furnizează toate vitaminele de care ai nevoie - A, B1, B2 şi C, precum şi o mare cantitate de antioxidanţi, care protejează vederea, pielea şi care previn îmbătrânirea prematură;

- Usturoiul este un excelent antibiotic natural - previne răcelile, vindecă infecţiile şi întăreşte sistemul imunitar.

Mod de preparare - ceai de usturoi

Pentru a prepara acest ceai de usturoi, ai nevoie de: un căţel de usturoi, 200 ml de apă, ghimbir ras (3 grame), o lingură de suc de lămâie şi o lingură de miere.

Pune apa la fiert şi de îndată ce a dat în clocot adaugă usturoiul (tăiat bucăţele) şi ghimbirul ras. Fierbe infuzia timp de 15-20 de minute, apoi lasă la infuzat vreme de 10 minute. Filtrează conţinutul, apoi adaugă mierea şi sucul de lămâie.

Bea acest ceai de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.