Beneficiile ceaiului de merişor

2 jpg jpeg

Merişoarele au acţiune bactericidă, diuretică, antiinflamatorie şi antiinfecţioasă. Sunt un foarte bun dezinfectant urinar şi un remediu natural împotriva cistitei.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de ceai de merişor!

Beneficiile ceaiului de merişor - remediu natural pentru cistită

Merişoarele au acţiune bactericidă, diuretică, antiinflamatorie şi antiinfecţioasă. Sunt un foarte bun dezinfectant urinar şi un remediu natural împotriva cistitei.

Pentru tratarea cistitelor se utilizează un decoct din frunze de merişor care se prepară astfel: două linguriţe de frunze mărunţite se lasă la macerat timp de o ora în 100 ml apă rece. Lichidul obţinut după macerare se strecoară în alt vas, peste frunzele rămase se adaugă 100 ml apă clocotită şi se fierb timp de 15 minute. După fierbere se lasă 10 minute şi apoi se strecoară. Cele două lichide astfel obţinute (rece şi fierbinte) se amestecă şi se completează cu apă fiartă şi răcită până la 200 ml. Din acest preparat se ia câte o lingură la 3-4 ore.

Beneficiile ceaiului de merişor - tratează diareea şi constipaţia

Datorită conţinutului de tanin, decoctul de merişoare se poate folosi şi în tratamentul diareei şi constipaţiei.

Beneficiile ceaiului de merişor - dureri de rinichi

Pentru durerile de rinichi, atunci când nu sunt indicate antibioticele clasice, se obţin rezultate foarte bune cu un ceai din amestec de merişor, coadă-calului şi urzici.

Beneficiile ceaiului de merişor - antiseptic pentru cavitatea bucală

Pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături cu infuzie sau macerat de merişor, de 2-3 ori pe zi.

Contraindicaţii

Doza zilnică recomandată este de 2 căni pe zi. Acest ceai NU poate fi băut de femeile însărcinate, nici de mamele care alăptează ! Respectiv, consumul de ceai de merişor NU ESTE RECOMANDATĂ PERSOANELOR cu insuficientă renală, şi alergicilor la merişor.