Beneficiile ceaiului de mentă

1 2 jpg jpeg

Încă din secolul al VII-lea d.H. chinezii ştiau că un medic bun caută mai întâi cauza bolii şi, după ce a găsit-o, încearcă să o trateze în primul rând prin alimentaţie şi plante medicinale. Dacă nu obţine niciun rezultat, numai atunci va prescrie medicamente. Aşadar, natura ne oferă foarte multe plante pentru diferite afecţiuni.

Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai bune şi răcoroase ceaiuri. Este bine de ştiut că plantele şi ceaiurile încep să lucreze cu adevărat în organism după câteva zile, până la o lună.

Beneficiile ceaiului de mentă sunt multe, iar oamenii ar trebui să ştie că menta nu este folosită doar la aromare gumei de mestecat sau pastei de dinţi, ci şi pentru tratarea diverselor afecţiuni şi ameliorarea altora.

Uleiul volatil din mentă este folosit atât ca medicament, cât şi ca aromatizant în industria cosmetică şi alimentară. Datorită compuşilor flavonoizi stimulează secreţia şi eliminarea bilei, având totodată şi efecte dezinfectante, antiseptice, analgezice şi antifermentative.

Beneficiile ceaiului de mentă – colon iritabil

Ceaiul de mentă este cunoscut mai ales în tratarea bolii diareice şi bolilor vezicii biliare. Dar beneficiile ceaiului de mentă se extind şi în combaterea greţurilor în călătorii sau în timpul sarcinii.

Este foarte bun în tratarea colicilor, deci femeile care abia au născut ar trebui să bea ceai de mentă alături de ceaiul de anason şi chimion. Ceaiul de mentă tratează colonul iritabil, este foarte bun pentru cei cu digestie leneşă şi probleme de balonare.

În tratarea indigestiei, ceaiul de mentă este cel mai recomandat de medici, fiind excelent pentru arsurile stomacale, pentru calculii biliare şi a spasmelor musculare.

Beneficiile ceaiului de mentă - indigestie

Pentru cei care ştiu că digeră mai greu, pentru femeile însărcinate o cană de ceai de mentă dimineaţa este foarte bun, femeile gravide nu ar trebui să exagereze totuşi. Oboseala şi arsurile stomacale vor dispărea treptat.

Pentru persoanele care suferă de herpes şi care ştiu foarte bine că pasta de dinţi, care conţine şi mentă, poate ajuta la dispariţia herpesului mai repede. Se cunoaşte că menta controlează evoluţia herpesului, deci dacă beţi mai mult ceai de mentă când aveţi herpes poate ajuta la tratarea lui rapidă.

Beneficiile ceaiului de mentă - diete

Pentru că ajută la digestie, ceaiul de mentă poate fi consumat cu succes în diete, iar printre alte beneficii se numără şi reducerea poftei de mâncare. În plus, hidratează foarte bine şi este bogat în minerale şi antioxidanţi, care sunt foarte importante pentru curele de slăbire. Menta proaspătă este cea mai recomandată în diete, dar şi pentru un somn bun. De asemenea, se pare că anumite studii au demonstrat că ceaiul de mentă ajută la stimularea inteligenţei.

Ceaiul de mentă poate rezolva anumite probleme hormonale, deci poate ajuta la dispariţia acneei. Iar în tratarea arsurilor sau erupţiilor la nivelul pielii puteţi pune ceai de mentă în baie, vă veţi vindeca, în plus, veţi avea un somn liniştit.

Ceaiul de mentă este bun şi împotriva stresului, vă revigorează şi împrospătează. Ceaiul de mentă poate fi folosit şi pentru igiena gurii, se face ceaiul din frunze de mentă proaspete, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se răceşte şi se face gargară sau se clăteşte gura bine.

Cu toate acestea, este bine de ştiut că persoanele care au reflux gastroesofagian nu ar trebui să bea ceai de mentă fără părerea unui doctor mai întâi.