Sursa bogata de calciu, zinc, fier, cupru, mangan, fosfor, fluor, clor si molibden, coaja de ou este recomandata in tratarea a numeroase boli.

Iata care sunt principalele beneficii pe care cojile de oua le aduc organismului

- Fortifica organismul si curata sangele

Spala bine 5 oua, zdrobeste-le cojile si introdu-le in 3 litri de apa. Lasa preparatul in frigider timp de 7 zile, dupa care poti incepe sa consumi din el 2-3 pahare zilnic.

- Imbunatateste functionarea glandei tiroide

Pune cojile pisate a 8 oua in zeama de la doua lamai. Baga preparatul la frigider cateva zile. Se scoate preparatul in momentul in care vezi ca s-au inmuiat foarte bine cojile, strecori lichidul si il amesteci cu un litru de alcool si un kilogram de miere. Rezultatul se mai pastreaza o saptamana la frigider, dupa care se ia cate o lingurita dupa fiecare masa.

- Calmeaza simptomele gastritei si ulcerului

Amesteca cojile de la 3 oua cu doua linguri de zeama de lamaie. Lasa amestecul 3-4 ore la frigider. Apoi amesteca rezultatul cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consuma preparatul de doua ori pe zi: dimineata si inainte de culcare.