Consumând lapte de soia poţi reduce bufeurile neplăcute din timpul menopauzei. Recomandarea vine din partea cercetătorilor, care susţin că numai două pahare de lapte de soia pe zi sunt de ajuns pentru a reduce considerabil bufeurile.

Melissa Melby, specialist la Universitatea din Delaware (SUA), a efectuat un studiu în urma căruia a descoperit că soia are un beneficiu major asupra sănătăţii femeilor.

Consumând alimente şi lichide pe bază de soia se poate reduce frecvenţa şi severitatea bufeurilor cu până la 26%.

Antioxidanţii din soia au efecte asemănătoare estrogenilor şi datorită lor produsele de bază de soia, cum este brânza tofu sau laptele, reduc din intensitatea simptomelor de la menopauză.

Cea mai recentă cercetare este o revizuire a ultimelor nouăsprezece studii în acest domeniu, la care au fost implicate peste 1.200 de femei.

Cel mai mare interes faţă de soia provine de la cercetătorii japonezi, care au găsit o legătură între consumul de soia pe tot parcursul vieţii şi reducerea bufeurilor, dar şi a intensităţii lor.

Concluzia trasă din analiza tuturor studiilor: nu este obligatoriu să consumi toată viaţa soia ca să fii mai ferită de bufeuri severe la menopauză. Şi la cincizeci de ani, dacă bei cel puţin două pahare de lapte de soia pe zi te poţi bucura de o menopauză mai uşoară.