Copiii peste şase luni hrăniţi cu mâncarea preparată în casă au mai multe şanse să se hrănească sănătos mai târziu. Cel puţin aşa susţin cercetătorii britanici, citaţi de Daily Mail. Studiul a fost realizat de trei universităţi britanice de renume - „De Montfort University“ din Leicester şi Universităţile din Bristol şi din Birmingham, care au analizat informaţiile furnizate de 7.866 de mame, care au născut între anii 1991 şi anul 1992. În urma examinărilor, s-a descoperit că mâncarea gătită în casă, cum sunt piureurile de fructe şi de legume, care au o varietate de arome, culori şi texturi, îi determină pe bebeluşi să consume în viitor cantităţi mai mari de fructe şi legume.
„Rezultatele consolidează teoria conform căreia consumul de fructe şi de legume este important la începutul perioadei de înţărcare“, concluzionează cercetatorii în studiul care a fost publicat în „Public Health Nutrition“. Specialistul Helen Coulthard, de la „De Montfort University“, este de părere că mămicile trebuie să le dea zilnic bebeluşilor câte un preparat gătit în casă, din fructe şi/sau legume.