Bea APĂ ca să fii în formă vara asta

1 2 jpg jpeg

Foarte multe persoane cred că, dacă beau sucuri naturale, ceaiuri şi cafea, satisfac nevoia de hidratare a organismului. Este bine de ştiut însă că toate sucurile din fructe şi legume, dar şi ceaurile din plante medicinale au şi un efect diuretic, ceea ce le face să elimine apa din corp.

Astfel, deşi aportul de lichide este corespunzător, apa, atât de necesară proceselor biologice, nu poate fi reţinută în organism.

Corect este să consumăm apă, sucuri naturale şi ceaiuri în proporţii relativ egale. Aşadar, beţi cât mai multe sucuri naturale din fructe şi legume proaspete, obţinute în casă cu ajutorul storcătorului electric, ceaiuri din plante medicinale preparate prin macerare la rece, dar nu uitaţi de apă!

Cea mai bună este apa de izvor sau apa minerală. Apele minerale cu un conţinut bogat în magneziu au chiar un efect protector asupra sistemului cardio-vascular.

Citiţi însă cu atenţie eticheta, pentru că există şi unele ape minerale cu efect diuretic, al căror consum în exces trebuie evitat, dar şi ape cu un conţinut ridicat de sodiu şi calciu, care trebuie evitate de persoanele hipertensive şi de cele cu predispoziţie spre formarea calculilor urinari sau biliari.

Băuturile foarte reci încetinesc digestia

O băutură rece după masă este foarte plăcută, însă apa rece va solidifica mâncărurile uleioase pe care tocmai le-aţi consumat.

Untul, brânzeturile, cremele, mâncărurile gătite cu ulei, toate vor fi readuse la consistenţa pe care o aveau când au fost scoase din frigider. Apa rece va încetini digestia. Cel mai indicat este să consumaţi supă fierbinte sau apă caldă la masă sau imediat după masă.

Consumaţi ceaiuri macerate la rece

Preparate la temperatura camerei, acestea au un efect răcoritor. Pentru mai multă savoare, puteţi să adăugaţi miere şi lămâie. Plantele medicinale se lasă la macerat în apă de izvor timp de 8-10 ore, apoi se strecoară şi, eventual, se adaugă miere.