Bea această băutură şi vei fi bronzată până la iarnă!

1 2 jpg jpeg

Menţine pigmentul pielii prin alimentaţie

Cea mai eficientă metodă pentru a-ţi păstra bronzul este o dietă bazată pe alimente colorate, bogate în betacaroten, cum sunt morcovii, roşiile, ardeii graşi, cartofii dulci, spanacul, pătrunjelul, salata verde, andivele, caisele, dovleacul, mango, papaya, portocalele, prunele, pepenele galben.

Un studiu efectuat în 2011 Dr. Stephen de la Universitatea din Nottingham arată că un consum regulat de alimente cu niveluri ridicate de betacaroten nu schimbă textura pielii, ci o pigmentrează datorită substanţelor chimice naturale numite carotenoide, care se găsesc în compoziţia lor.

Consumă-le cu măsură

Specialiştii atrag atenţia că dacă obişnuieşti să mănânci o cantitate foarte mare de alimente ce au în compoziţia lor betacaroten, există riscul să faci carotenemie, o boală ce duce la modificarea culorii pielii. Afecţiunea nu pune viaţa în pericol. Când nu se mai consumă aceste alimente, pielea revine la culoarea sa normală.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.