Băuturile răcoritoare te pot şi vindeca

1 2 jpg jpeg

Cum poţi avea cea mai sănătoasă bere?

O prepari în casă! Îţi trebuie 15 litri de apă, un kilogram de malţ de orez, un kilogram de porumb boabe, 600 de grame de zahăr, 10 grame de frunze de hamei şi 40 de grame de drojdie de bere. Fierbi malţul şi porumbul într-un vas emailat.

După patru ore, adaugi hameiul într-un tifon. Îl fierbi 20 de minute şi scoţi hameiul. Strecori lichidul într-un alt vas, după care adaugi zahărul. Când s-a mai răcit, adaugi drojdia. Laşi băutura trei zile la rece, o torni în sticle şi o dai la rece. La ce este bună. Despre bere, se ştie că previne pietrele la rinichi şi reduce riscul bolilor de inimă. Femeile ar trebui să bea pe zi maximum un pahar, iar bărbaţii, două. Siropul de mentă face bine la nervi

Un suc care face căldura să treacă mai uşor este cel de mentă. Poţi prepara un sirop dintr-o

legătură de mentă şi zahăr. După ce ai spălat frunzele, pune-le într-o cratiţă şi adaugă apă cât să le acoperi.

Frunzele trebuie fierte 30 de minute, după care le scoţi. Adaugă aproximativ 350 g de zahăr la jumătate de litru de lichid, apoi continuă să fierbi pentru un sfert de oră. Siropul îl amesteci cu apă rece (două linguriţe la o cană).

Ca şi ceaiul de mentă, şi siropul îndoit cu apă este de ajutor în durerile de stomac, dacă eşti balonat sau „îţi merge burta” din cauza emoţiilor. Siropul de mentă mai este

bun şi persoanelor care trec printr-o perioadă stresantă.

Cidrul previne zeci de boli

Pentru următoarea băutură uşor alcoolizată nu-ţi trebuie cine ştie ce tehnologie. Cu siguranţă ai auzit în copilărie de cidrul de mere.

Probabil nu te-ai aşteptat să se prepare atât de uşor: speli bine merele şi le pui în storcător. Strecori sucul astfel obţinut printr-o pânză şi-l pui într-un vas la fermentat.

Adaugi zahăr după cât de dulce îl doreşti. Astupi vasul cu un dop prin care trece un furtun (capătul celălalt al furtunului trebuie să-l pui într-un borcan cu apă). După ce fermentaţia a încetat, pune cidrul într-un alt vas, fără a tulbura drojdia de pe fundul vasului.

Astupi vasul şi-l mai laşi la rece. În funcţie de cât de tare alcoolizat îl vrei, îl poţi lăsa „să stea” de la câteva zile la câteva săptămâni. Asta da băutură cu care să-ţi încânţi oaspeţii într-o zi toridă!

La ce este bun. Consumat regulat, cidrul nu doar te răcoreşte pe timp de vară, ci previne şi cancerul, atacurile vasculare cerebrale şi infarctul.Pentru că este uşor alcoolizat, ai grijă să nu-l bei în cantităţi mari. Cu moderaţie!

Cum să le păstrezi

Pentru a beneficia de proprietăţile lor, consumă băuturile de casă în maximum 2-3 zile de la prepararea lor. Păstrează-le în sticle închise ermetic, nu în vase de metal, deoarece se oxidează. Ideal ar fi să le păstrezi la întuneric.

Cea mai bună perioadă a zilei în care poţi bea sucurile preparate în casă (nealcoolizate) este dimineaţa, atunci când nivelul tău de vitamine şi de minerale este la punctul critic.

Info: Efect răcoritor pe caniculă are şi limonada cu mentă.