Unul din şapte adulţi se confruntă, la un moment dat, cu un episod de constipaţie. Leacul este la îndemâna oricui, şi anume o cană de ceai sau de cafea fierbinte, potrivit unui nou studiu.

Potrivit dr. Felice Shnoll- Susman, gastroenterolog la Medical Center of Cornell University, USA, citată de dailymail.co.uk, o băutură caldă, precum cafeaua şi ceaiul te vor ajuta să scapi de această problemă.

Acest lucru este posibil pentru că băuturile fierbinţi stimulează intestinul. Lichidul cald acţionează ca un vasodilatator, spun specialiştii.

Şi activitatea fizică poate reduce constipaţia, de aceea este indicat să faci mişcare, cel puţin jumătate de oră, zilnic. Este bine să urci şi să cobori scările de câteva ori, dar şi să faci jogging.

Doctorii consideră că o persoană suferă de constipaţie dacă are mai puţin de trei scaune pe săptămână. De obicei, constipaţia dispare dacă persoana afectată are grijă să includă în alimentaţia zilnică mai multe fibre, legume şi fructe. Unul dintre cele mai puternice efecte laxative îl au prunele, perele şi smochinele. Este, de asemenea, important să bei doi litri de apă pe zi.

Uneori, constipaţia poate fi şi efectul unor medicamente şi va dispărea după ce nu le vei mai lua. Totodată, această problemă poate apărea şi la persoanele care suferă de stări de anxietate şi depresie.