Ne aflăm în plină vară, iar zilele caniculare ne creează un mare disconfort. Lipsa energiei, a puterii de concentrare, somnolenţa sau senzaţia de aer irespirabil sunt doar câteva dintre reacţiile neplăcute ale disconfortului termic asupra organismului. Farmacista Iulia Preda, doctor în ştiinţe medicale, ne învaţă cum să ne preparăm acasă băuturi sănătoase.

Pentru un plus de energie şi de revigorare, trebuie să ne hidratăm corespunzător, însă este foarte important cu ce ne hidratăm. “Magneziul, potasiul, dar şi alte minerale pe care le conţin fructele ne ajută să păstrăm un echilibru, să fim mai energici şi să suportăm mai bine disconfortul termic”, spune farmacista Iulia Preda.

Smoothie cu banane şi salată

Salata verde este bogată în riboflavină şi potasiu, un mineral foarte important în combaterea oboselii. Şi bananele conţin potasiu, dar şi fosfor, magneziu şi vitamina B.

Combinându-le, veţi dobândi un plus de energie. În blender, se pun două căni de apă rece, o ceaşcă de gheaţă, o pungă de salată verde spălată şi tocată şi se amestecă timp de 30 secunde-un minut, apoi se adaugă patru banane decojite. Băutura rezultată are un extraordinar efect revigorant.

Citeşte continuarea articolului AICI