Oricine poate prepara acasă acest suc delicios, plin de vitamine şi minerale care întârzie îmbătrânirea şi îţi protejează inima.

Nutriţioniştii chinezi au introdus acest suc din fructe şi legume cu mulţi ani în urmă pentru tratarea diferitelor boli. Această băutură naturală a fost recomandată pentru ameliorarea simptomelor cancerului pulmonar, prevenind dezvoltarea tumorilor. Specialiştii spun că este bună şi pentru sănătatea creierului.

De ce au fost alese aceste trei alimente

Mărul conţine o serie de substanţe nutritive, de la fibre dietetice, la vitamine (A, B, C, E) la minerale, potasiu, magneziu, cupru, fier, forfor şi calciu. Mai are în componenţă şi folaţi şi niacină. Sfecla bună pentru curăţarea sângelui şi sănătatea inimii este bogată vitaminele A, B şi C. De asemenea mai conţine fier, magneziu, potasiu şi cupru şi substanţe care combat îmbătrânirea. Morcovii conţin betacaroten, vitaminele A, B, C şi E, dar şi acid pantotenic. Ei bine, toate aceste substanţe sunt pline cu antioxidanţi care reduc efectul radicalilor liberi asupra organismului.

Cum procedezi

Ai nevoie de 1 măr, 1 sfeclă roşie mică şi 1 morcov mare. Le faci cubuleţe şi le adaugi în storcător. Sucul îl bei imediat, căci altfel se oxidează.

De ce să îl consumi

Este bun pentru sănătatea ochilor, iar dacă lucrezi mult pe calculator ţi se poate întâmpla să ţi se înroşească ochii şi să simţi că nu mai vezi foarte bine, obosind. Acest suc de ajută să vezi mai clar, să previi înroşitul ochilor şi uscăciunea lor.

Bând acest suc vei stimula:

- rinichii şi ficatul să lucreze la eliminarea substanţelor toxice şi vei purifica sângele;

- întărirea sistemului imunitar care te apără de infecţii şi alergii;

- digestia

Dacă eşti femeie poţi bea acest cocktail pentru a reduce crampele menstruale şi pentru a slăbi. În cazul care eşti constipat acest suc te va ajuta să ieşi afară.

Contraindicaţii: Acest suc nu trebuie consumat de cei diabetici şi nici de cei cu afecţiuni gastrice sau urolitiază. Nici dacă ai diaree nu trebuie să-l bei.