În urma studiilor, s-a constatat că sforăitul este o problemă serioasă. Acest obicei afectează aproape 40% din populaţia masculină şi 25% din cea feminină, cu vârste cuprinse între 45 şi 85 de ani.

Oboseala, migrenele şi problemele cardiace sunt doar câteva dintre problemele cu care riscă să se confrunte cei care nu reuşesc să scape de sforăit. În plus, există cercetări care au demonstrat că în cuplurile în care unul dintre parteneri sforăie, apar neînţelegeri între cei doi.

Există însă o băutură care poate fi preparată în casă şi care te ajută să pui capăt acestei probleme zgomotoase.

Iată care sunt ingredientele necesare:

- 1 lămâie;

- puţin ghimbir;

- 2-3 mere;

- 2 morcovi;

- 125 ml de apă;

Cum se prepară

Băutura care te va ajuta să scapi de sforăit este foarte uşor de preparat. Iată cum trebuie să procedezi: pune toate ingredientele într-un blender şi mixează până când acestea devin o compoziţie omogenă. Mixul miraculos se consumă cu 30 de minute înainte de somn, în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Ce mai poţi face să scapi de sforăit?

Pe lângă acest remediu natural, este indicat să mai adopţi şi alte câteva obiceiuri:

- Încearcă să dormi minimum opt ore pe noapte;
- Nu consuma lactate înainte de culcare;
- Foloseşte uleiuri esenţiale. Acestea duc la o respiraţie mai uşoară, dar şi la reducerea acestui obicei atât de insuportabil;
- Dormi pe o parte;
- Optează pentru un umidificator şi pune-l în camera în care dormi, pentru a preveni iritarea mucoasei căilor respiratorii pe timpul nopţii, din cauza uscăciunii.