Diabetul a devenit o boală comună în rândul oamenilor de toate vârstele. Acesta apare atunci când organismul nu mai este capabil să producă insulină sau nu o mai poate folosi eficient şi are ca rezultat creşterea nivelului de zahăr din sânge.

Există două tipuri de diabet, şi anume de tip 1 şi 2. Diabetul zaharat de tip 1 apare atunci când pancreasul nu produce o cantitate suficientă de insulină. În cazul diabetului de tip 2, insulina este produsă dar nu poate fi folosită în mod corespunzător în organism.

Insulina este hormonul cerut de organism pentru a furniza glucoză celulelor, care poate fi folosită ulterior pentru energie.

Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent întâlnit, afectând un număr tot mai mare de persoane. Riscurile sunt, de asemenea, ridicate în timpul sarcinii, atunci când organismul are un nivel ridicat de glucoză în sânge şi nu reuşeşte să producă insulină.

Cele mai comune simptome ale diabetului zaharat de tip 2 includ:

- sete
- infecţii
- urinare frecventă
- vedere înceţoşată

Chiar dacă diabetul se ţine sub control cu ajutorul medicamentelor, la fel de eficiente sunt şi remediile naturale, care au capacitatea de-a scade nivelul zahărului din sânge şi trata diabetul zaharat în mod natural.

Află cum se prepară băutura AICI