Vine toamna şi vrem să fim în formă pentru sezonul rece. Dacă ţi-ai propus să slăbeşti sănătos şi repede, nu ai cum să nu încerci dieta cu smoothie-uri delicioase, care pot fi preparate uşor şi îţi asigură necesarul de vitamine şi minerale.

Consumul de fructe şi legume în stare lichidă uşurează digestia şi ajută organismul să descompună substanţele nutritive. Spre exemplu, acest smoothie este atât de sănătos şi de săţios, încât îţi va ţine de foame pănă la prânz, mai ales dacă îl consumi la micul dejun.

Ingrediente

Un pahar de iaurt simplu, fără grăsimi

O banana

Jumătate de pahar de suc de portocale

6 căpşuni îngheţate(sau proaspete)

Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un blender, timp de 20 de secunde. Amestecă bine şi mixează pentru încă 15 secunde.

Un astfel de smoothie are 300 de calorii.

Căpşunile, ideale în dietă

Acest fruct este ideal in curele de slăbire întrucât are puţine calorii (30 la 100 g), iar 90% din masa lor e reprezentată de apă. Urmând o dietă cu căpşuni se pot pierde până la 4 kg într-o săptămână. Căpşunile ajută şi la producţia de leptină, hormon ce reglează metabolismul şi care este asociat cu saţietatea.

Iaurtul, aliat în lupta cu kilogramele

Pentru că susţine procesul de dezvoltare bună a bacteriilor din intestine, iaurtul slab te va ajuta să eviţi orice fel de neplăcere creată de constipaţie.

În plus conţinutul scăzut de grăsimi te va ajuta să te menţii în formă şi să topeşti surplusul de kilograme, mai ales dacă alegi să îl consumi dimineaţa la micul dejun alături de fibre precum ovăzul sau alte cereale.

Sursa: prevention.com