Beneficiile uleiului de măsline şi ale lămâiei sunt bine-cunoscute. Combinate, aceste ingrediente protejează şi curăţă ficatul.

Importanţa ficatului

Ficatul joacă un rol major în metabolism şi are ca sarcină detoxificarea ficatului de toxine şi de deşeurile metabolice. Când ficatul este suprasolicitat, este posibil să apară erupţii pe piele.

Beneficiile lămâiei în detoxificarea ficatului

Lămâile sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru curăţarea ficatului. Potrivit doctorului Alexander F. Beddoe, ficatul produce din sucul de lămâie proaspăt mai multe enzime decât ar produce din oricare alt aliment.

Boli hepatice

S-a demonstrat că utilizarea coajei de lămâie reduce nivelul de colesterol, potrivit unui studiu din 2002 efectuat de o echipă de cercetători olandezi. Rezultatele, publicate în „European Journal of Nutrition“, a arătat că lămâile sunt eficiente în scăderea colesterolului din sânge şi ficat.

Cu toate că studiile au fost efectuate pe animale, aceste rezultate arată că un consum regulat de coajă de lămâie ar putea fi benefic pentru cei cu boli de ficat gras.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro