Ananasul se remarcă la nivel nutriţional datorită concentraţiei sale ridicate de enzime digestive şi compuşi antioxidanţi, care susţin procesul de detoxifiere a organelor. Mai mult, este o sursă importantă de fibre dietetice, vitamine şi minerale, iar toate acestea ajută la bunăstarea fizică şi mentală. Deşi mulţi preferă să mănânce fructul, alţii îl folosesc într-o băutură medicinală delicioasă pe care o beau de mai multe ori pe zi.

Ai băut vreodată apă de ananas? Pe lângă faptul că este bogată în substanţe nutritive esenţiale, apa de ananas este perfectă pentru a menţine corpul hidratat în zilele călduroase de vară, iar beneficiile pe care le are asupra sănătăţii sunt următoarele:

Favorizează slăbitul

Ananasul a devenit popular datorită proprietăţilor sale de slăbire. Nu este un tratament miraculos pentru arderea grăsimilor, însă substanţele nutritive prezente în fruct au capacitatea de a accelera metabolismul. În plus, conţine fibre dietetice care îmbunătăţesc procesul de digestie şi controlează colesterolul. Iar ca rezultat asigură glucoza ca sursă de energie şi, prin urmare, susţine funcţiile metabolismului.

Detoxifică ficatul

Enzimele şi compuşii antioxidanţi prezenţi în apa de ananas sunt aliaţi excelenţi pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului, stimulând eliminarea deşeurilor care sunt reţinute în ţesuturile lor. Efectul său de purificare ajută la îmbunătăţirea procesului de filtrare a sângelui, care este esenţial pentru eliminarea toxinelor. În plus, antioxidanţii săi ajută la regenerarea celulelor şi la protejarea împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Află cum să prepari apa de ananas AICI