În urma unor cercetări, s-a demonstrat că sucul de portocale făcut în casă (nu este valabil şi pentru cel cumpărat), sută la sută natural, fără E-uri şi alte chimicale, neîndulcit, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale. Acest studiu a fost realizat de către o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Reading.

„Funcţiile cognitive globale s-au îmbunătăţit simţitor după cele două luni în care s-a consumat suc extrem de concentrat în flavanoni (substanţă conţinută din plin de portocale)“, susţin cercetătorii.

Se pare că un consum regulat de suc de portocale ajută memoria să se păstreze intactă. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să beţi un pahar de suc de portocale, în fiecare dimineaţă.

La ce mai este bună acestă băutură

Luptă împotriva cancerului. În afară de flavonoide, portocalele sunt o sursă bogată de vitamina C (te ţine departe de răceli, viroze) şi de beta-caroten şi luteină (menţine vederea sănătoasă şi oferă protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer).

Menţine inima sănătoasă. Pe de altă parte, consumul de suc de portocale scade colesterolul rău din organism şi îmbunătăţeşte tensiunea arterială. Totodată, această băutură menţine inima sănătoasă.

Atenţie!

Nu beţi mai mult de un pahar pe zi. Altfel, riscaţi să luaţi în greutate.