Un studiu recent în domeniu arată că bărbaţii care suferă de o formă de cancer sunt mai expuşi riscului de deces, spre deosebire de femei. Rezultatele, publicate în „Journal Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention“, se bazează pe studierea din anul 1977 şi până în anul 2006 a 36 de forme de cancer întâlnite la ambele sexe.
În urma cercetărilor, s-a descoperit că bărbaţii care suferă de majoritatea tipurilor de cancer au o rată de mortalitate mai mare decât femeile.
Rachel Ceballos, om de ştiinţă american în cadrul institutului de cercetare a cancerului „Fred Hutchinson“, din Seattle (SUA), spune că cercetătorii au observat pe parcurs unele nepotriviri în dezvoltarea bolii, dar nu au avut suficiente informaţii ca să susţină descoperirile“.
„Sunt probleme complexe legate de aceste diferenţe, dar acest studiu asigură un punct de plecare, bazat pe multe informaţii reale, care indică locul unde trebuie să se facă cercetări“, spune Rachel Ceballos. Dintre toate tipurile de cancer, care se întâlnesc mai des la bărbaţi, doar cinci forme, printre care cancerul de sân, de tiroidă şi de vezică biliară, prezintă în rândul femeilor un risc mai mare de deces decât la bărbaţi.