Contrar aparenţelor, bărbaţii care sunt implicaţi în relaţii lungi simt mai mult nevoia să fie îmbrăţişaţi şi sărutaţi de către parteneră, arată un studiu internaţional.

Spre deosebire de parteneri, care sunt mai afectuoşi odată cu trecerea timpului, femeile sunt mai pragmatice şi consideră că satisfacţia sexuală este mult mai importantă într-o relaţie de lungă durată.

Participanţii la studiu, care au spus că îşi îmbrăţişează, sărută şi fac dragoste des cu partenerul de cuplu, au parte de o viaţă sexuală bună. Din acest considerent, ambele tabere, atât cea a femeilor cât şi cea a bărbaţilor, au declarat că acest lucru îi face fericiţi pe plan intim.

Pentru femei, activitatea sexuală se îmbunătăţeşte cu timpul, arată rezultatele bazate pe declaraţiile unor femei implicate în relaţii de peste 15 ani.

„Acesta este un studiu important, pentru că arată că oamenii care au relaţii lungi, de zeci de ani, se simt fericiţi, sănătoşi şi duc o viaţa sexuală activă“, afirmă Michael Sand, co-autor al experimentului şi cercetător în cadrul „Boehringer-Ingelheim Pharmaceuticals din Richfield“ (SUA).