Exerciţie fizice efectuate într-o sală de fitness duc atât la dureri musculare, cât şi la dureri de sâni, potrivit unui studiu recent.

Un medic sportiv din Anglia a studiat îndelung cauza durerii de sâni la femei, după antrenamentul de fitness.

El a descoperit că exerciţiile fizice efectuate la anumite aparate fac bine muşchilor, dar dăunează sânilor.

Printre aparatele care cauzează dureri de sâni se numără banda de alergare care, la o viteză mai mare, produce o mişcare turbulent a glandelor mamare.

“ Durerea provocată de efortul depus poate deveni insuportabilă pentru o femeie. În plus, alergarea pe bandă rulantă la viteze foarte mari afectează ţesuturile de la nivelul sânilor într-o proporţie destul de mare. În fond, nu contează cum alergi, ci viteza pe care o ai”, afirmă medicul.

Specialistul a ajuns la această concluzie după monitorizarea atentă a femeilor care făceau fitness în mod constant.

Prin intermediul unui senzor plasat la nivelul pieptului s-a putut observa de câte ori se mişcă sânii în timpul exerciţiilor fizice, atât pe verticală, cât şi pe orizontală.

Rezultatele au arătat că sânii nu se mişcă în aceeaşi direcţie, iar durerea cea mai mare apare atunci când viteza creşte sau descreşte.

Medicul consideră că rezultatele testului sunt foarte importante pentru găsirea unor exerciţii care să nu provoace durere.