Pentru menţinerea unei funcţii hepatice optime este bine să consumăm avocado, deoarece conţine nutrienţi importanţi care contribuie la buna funcţionare a fiactului.

Conţine grăsimi mononesaturate

Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase cunoscute sub denumira de grăsimi mononesaturate. Un fruct de dimensiuni medii conţin aproximativ 22.5 grame de grăsime.

Studiile arată că grăsimile mononesaturate au numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără scăderea colesterolului rău din sânge şi creşterea colesterolului bun.

Bogat în peste 20 de substanţe nutritive

În plus, avocado conţine peste 20 substanţe nutritive. Cele mai importante sunt vitamina B6, acidul folic, vitamina E şi vitamina C.

Vitaminele E şi C sunt considerate a fi antioxidanţi puternici care previn apariţia afecţiunilor hepatice.

Reduce inflamaţia ficatului

Mai exact, vitamina E este utilă pentru reducerea inflamaţiilor şi cicatrizarea ficatului gras întâlnit la copii. În mod similar, vitamina C ajută la îndepărtarea grăsimilor din ficat, prevenind apariţia cirozei.

Regenerează ficatul deteriorat

Aşadar, persoanele care consumă 1-2 fructe de avocado pe săptămână, îşi regenerează ficatul deteriorate, în mai puţin de o lună. O acţiune asemănătoare a fructului de avocado, asupra organismului, o are si broccoli.

Info: Fructul poate fi servit pasat sau feliat ca parte din mai multe mâncăruri sau chiar întins pe pâine prajită, servit cu sare şi piper.