Un organism sănătos are nevoie de o activitate corespunzătoare mai ales a ficatului, a glandelor suprarenale şi a rinichilor. Cărbunele medicinal este un remediu eficient pentru absorbţia rapidă a substanţelor nocive din organism.

Cunoscut şi sub denumirea de carbo activatus, carbo medicinalis, este un tip de carbon amorf obţinut prin distilarea puternică a unor materiale ca lemn, anumite vegetale sau coji de nucă de cocos.

Principala sa caracteristică fiind puterea sa mare de absorbţie find astfel un remediu accesibil şi util pentru multe probleme de sănătate.

Combate diareea

Dacă ai făcut o asociere alimentară greşită sau tranzitul tău are probleme şi te confrunţi cu un neplăcut episod diareic, două pastile de cărbune medicinal sunt soluţia naturii pentru a te ajuta.

Mai ales că aceasta are şi capacitatea de a acumula acidul gastric, responsabilul pentru multe probleme digestive, mai ales dacă suferi de gastrită.

Îţi albeşte dinţii

Dinţii tăi sensibili şi-au pierdut din albulor lor natural şi frumos? O cură de trei săptămâni cu cărbune medicinal te va salva de procesul de albire făcut în cabinetul stomatologului.

Procedura poţi să o repeţi de 2-3 ori pe ani şi asta presupune să dizolvi o lingură de pulbere de cărbune vegetal în 100-150 de mililitri de lapte cald şi să bei acest amestec de două ori pe zi.

Acest procedu este eficient şi în cazul în care te confrunţi cu problema respiraţiei urât mirositoare, tuse sau astm, în acest caz poţi să înlocuieşti laptele cald cu apa călduţă.

Află care sunt remediile naturiste pentru colesterolul mărit AICI

Uită de colesterolul mărit

Colesterolul mărit va deveni o amintire pentru tine dacă timp de o săptămână vei administra o pastilă de cărbune medicinal.

Chiar şi în cazul în care te confrunţi cu senzaţia de balonare sau flatulenţă, acest remediu îţi stă la dispoziţie, absorbând instant gazele intestinale.

Adjuvant în chimioterapie

Administrarea sa internă te va ajuta şi în cazul durerilor de cap permanente, a stărilor de somnolenţă, regurgitaţie sau afecţiuni cardiace.

Efectele sale sunt benefice şi pentru a ajuta activitatea neuronală.

În ceea ce priveşte aplicarea sa externă, în problemele de astm, se poate aplica pe abdomen în zona ficatului o cataplasmă cu cărbune medicinal şi apă.

Studiile au demonstrat administrat în paralele cu curele de chimioterapie acesta tratează tulburările de tranzit declanşate de acest proces şi ameliorează tulburările biliare.