Dacă vă place vinul alb, atenţie mare la sănătatea dinţilor. Vinurile albe strică dinţii mai rău decât cele roşii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că vinurile albe, precum Chardonnay sau Pinot Gris, macină smalţul mai repede decât vinurile roşii, precum Merlot şi Bordeaux.

Cercetătorii spun că un contact prelungit al dinţilor cu vinul alb erodează smalţul, făcând dinţii mai sensibili la rece, fierbinte şi la dulciuri.

O echipă de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, a studiat efectul vinurilor din Germania, Franţa, Italia şi Spania asupra smalţului dinţilor scoşi de la bărbaţi şi femei cu vârste între 40 şi 65 de ani.

Dinţii au fost scufundaţi în vinuri timp de 24 de ore şi apoi au fost analizaţi la microscop. Dinţii păstraţi în vin alb erau mai vătămaţi decât cei din vinul roşu.