Atenţie! Sucurile acidulate vă strică dantura

1 2 jpg jpeg

Vă propun un mic experiment. Consumaţi sucurile preferate şi fiţi atenţi la efectul acestora asupra dinţilor. Nu-i aşa că vă simţiţi dinţii uşor strepeziţi? Este efectul acizilor corozivi pe care îi conţin şi care atacă smalţul dinţilor. Împreună cu zahărul, aceştia formează combinaţia perfectă pentru carierea dinţilor. Acelaşi efect îl au şi asupra oaselor.

Corpul nostru încetează să mai „construiască” oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. După această vârstă, oasele încep să se dizolve, întreg procesul depinzând însă şi de aciditatea mâncării pe care o consumăm.

Calciul dizolvat se depune în artere (ateroscleroză) şi în diverse organe (în rinichi, rezultatul este formarea pietrelor renale). Pentru a neutraliza un pahar de răcoritoare sintetică trebuie să beţi aproximativ 25 de pahare de apă plată.

Nici băuturile sintetice „light” nu sunt sigure. Acestea conţin înlocuitori de zahăr precum aspartamul sau sorbitolul, substanţe care pot provoca leziuni cerebrale şi pierderi de memorie.

Acizii corozivi, esenţele sintetice, zahărul, coloranţii din băuturile răcoritoare sintetice utilizează pentru digestia şi integrarea lor în viaţa organică enzime, vitamine, hormoni şi minerale, pe care le iau din corpul nostru cu preţul anemiei şi al oboselii cronice.

3 soluţii pentru a înlocui băuturile acidulate

Ceaiurile macerate la rece

Plantele medicinale se lasă la macerat în apă de izvor timp de 8-10 ore, apoi se strecoară şi, eventual, se adaugă miere. Ceaiul îndulcit cu zahăr pierde foarte multe din proprietăţile sale medicinale. De aceea, este indicat să folosiţi miere de albine.

Sucurile naturale din legume şi fructe

Beţi cât mai multe sucuri naturale din fructe şi legume proaspete, preparate în casă cu ajutorul storcătorului electric. Atenţie! Toate sucurile din fructe şi legume, precum şi majoritatea plantelor medicinale au şi un uşor efect diuretic, ceea ce face ca ele să elimine apa din corp.

De aceea, pe lângă sucuri sau ceaiuri, trebuie să beţi şi apă. Cea mai bună este apa de izvor sau apa minerală. Apele minerale cu un conţinut crescut de magneziu au chiar un efect protector împotriva bolilor cardio-vasculare.

Suc proaspăt din rădăcină de ghimbir Se rade o bucată de rădăcină de ghimbir (1-2 cm) şi se lasă la macerat în 2 l de apă timp de 3-6 ore, împreună cu 2-3 felii de lămâie şi 3 linguri de miere de albine. Efectul preparatului obţinut e stimulent, tonic, regenerativ, afrodiziac, iar gustul este cu totul special.

Puteţi face suc şi din ghimbir uscat: o linguriţă de pulbere la 2 l de apă. Efectele se păstrează, dar preparatul nu are aceeaşi aromă intensă.