E răcoritoare, ţine de sete şi curăţă rinichii, dar consumată în exces, berea poate provoca afecţiuni grave.

Consumul zilnic de bere, dar şi de băuturi alcoolice tari, poate spori de până la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer. Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că persoanele care beau zilnic un pahar de alcool sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer, comparativ cu cele care beau ocazional sau deloc.

În cazul bărbaţilor care consumă alcool zilnic, riscul creşte direct proporţional cu numărul de ani în care au băut alcool zi de zi.

Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată.

Cercetătorii au luat în considerare şi tipul de alcool consumat şi au constatat că numai berea şi băuturile spirtoase, nu şi vinul, pot spori riscul de a face cancer.