Cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic demonteaza o noua practica la moda peste tot. Curele de detoxifiere nu exista, medicii recomanda pur si sa lasam un pic ficatul sa se odihneasca.

Nu putem face acest lucru decat daca consumam mai putina mancare si de calitate.

”Nu exista niciun detox. Acest subiect vinde. Cheltuim bani pe mancare, apoi cheltuim bani ca sa aflam cum sa slabim. Din nou, ajungem la constructia miraculoasa a corpului. Fiecare celula e dotata genetic cu propriile mecanisme detox, dincolo de corpul in sine. Noi nu trebuie sa avem grija ca murim intoxicati, pentru ca aceste procese au loc in mod spontan, necomandate de noi. Organismul stie sa si le faca cand e nevoie. Ai impresia ca nu ai putea singur acasa cu ciorba de loboda si cartofi sa faci detox, ci ca ce ti se vinde acolo ar putea fi mai bun. Suntem in post acum.

Detoxul banal presupune in primul rand mancare putina. trebuie sa lasi ficatul sa se mai si odihneasca. El e motorul principal, uzina miraculoasa. S-a ajuns la aceasta greseala si s-a facut o litera de lege din a manca trei mese pe zi, plus doua gustari, lucru recomandat copiilor in crestere, slabuti. in toata Europa, gustarea de la ora 10 a fost eliminata. Exista doar cea de 4. La noi, ni se cere adultilor sa mancam de trei ori pe zi, plus doua gustari si mai vrem sa slabim”, a explicat Mihaela Bilic la Digi 24.