Tatuajele pot fi un pericol pentru sănătate. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, medic dermatolog ne spune cum să ne facem un tatuaj fără riscuri.

Atenţie la ac! Acul cu care se efectuează tatuajul trebuie să fie de unică folosinţă şi trebuie să fie desfăcut când sunteţi de faţă. În caz contrar, există riscul contaminării cu hepatita B, hepatita C sau HIV

Nu neglijaţi tatuajul! E indicat să urmăriţi tatuajul pentru a surprinde eventualele secreţii care pot semnifica o infecţie locala, caz în care se recomandă prezentarea la medic

Aplicaţi antibiotic! Se recomandă aplicarea unui antibiotic local în zilele următoare tatuării, cel mai frecvent utilizându-se cel cu tetracicilină. Dacă zona se înroşeşte şi prezintă mâncărimi se pot administra medicamente antihistaminice.

Feriţi-vă de soare şi praf! Timp de o lună nu trebuie să expuneţi tatuajul razelor soarelui. Zona în cauză trebuie ţinută la adăpost de praful de pe stradă, prin purtarea unui bandajc. Acasă, lăsaţi pielea neacoperită cât mai mult timp.