Atenţie! Căscatul excesiv este un semnal de boală

1 2 jpg jpeg

Şi tu te-ai confruntat de a lungul timpului cu fenomenul căscatului şi ai observat adesea că aceasta este un gest molipsitor. Ei bine, specialiştii care au studiat fenomenul nu au putut stabili exact din ce motiv devine molipsitor însă, deşi se crede că apare în starea de oboseală, potrivit publicaţiei Huffington Post mai ales când creierul nostru nu este suficient de bine oxigenat.

Deşi multe persoane nu ştiu că acest gest reflex al organismului ne poate transmite semnale despre apariţia anumitor afecţiuni ce netratate în timp se pot agrava.

O consecinţă a deficitului de oxigen

Lăsând la o parte perioada în care nu reuşeşti să te odihneşti corespunzător, căscatul se poate datora unei oxigenări deficitare a sângelui, şi din păcate acest aspect se regăseşte în afecţiuni precum insuficienţă cardiacă, migrene, carenţe de magneziu sau fier ori epilepsie.

De asemenea dacă eşti nevoit să stai o perioadă îndelungată într-o încăpere neaerisită corespunzător sau foarte aglomerată, căscatul nu va ezita să apară.

Un deficit de vitamine

1 2 jpg jpeg

Diminuarea dozei de magneziu din organism sau chiar absenţa sa va declanşa starea de somnolenţă ce este însoţită de prezenţa căscatului deoarece prin somn organismul reuşeşte în anumite situaţii să se refacă.

Însă pe lângă acest deficit trebuie luat în calcul şi existenţa unei anemii severe, atunci când nivelul hemoglobinei, care transportă oxigenul în sânge scade se va declanşa automat căscatul pentru a ajuta organismul să se reechilibreze.

Prin căscat musculatura reuşeşte să se relaxeze, şi adesea cu cât eşti mai obosit cu atât mai mult vei căsca.

În cazul în care ai de a face cu o malformaţie congenitală la nivelul inimii sau boli ale sistemului nervos, căscatul va fi un fenomen cu care te vei confrunta chiar de mai multe ori pe zi.

Află cât de contagios poate fi căscatul AICI

Lipsa hidratării corespunzătoare

1 2 jpg jpeg

Atunci când creierul nu primeşte suficient oxigen, corpul reacţionează automat deoarece o slabă oxigenare ar putea fi un simptom al sclerozei multiple, a unor tumori cerebrale sau a epilepsiei ori encefalitei.

La fel se întâmplă şi atunci când nu bei suficientă apă, organismul îţi transmite fel şi fel de semnale printre care pielea uscată, mâncărimi ale pielii, căscatul excesiv deoarece organismul se chinuie să menţină funcţiile organelor chiar şi în lipsa apei şi apelează la rezervele sale. Astfel, în lipsa apei oboseala se va accentua.

În plus apa conţine oxigenul necesar pentru a evita apariţia blocajelor la nivelul vaselor sangvine şi la nivel cerebral.

Orice fel de lips ar avea organismul, dacă nu se acţionează la timp consecinţele pot fi majore, aşa că profită de tot ce ai în jur, consumă 2 litri de apă zilnic, alimentează-te corespunzător, depune efort măcar 30 de minute pe zi şi astfel îţi vei consolida sistemul cardiac şi cel imunitar pentru a fi ferit de diverse afecţiuni.