Unele cupluri încheie o partidă de sex în câteva minute, altele au nevoie de mai mult timp. Dar cât ar trebui să dureze de fapt o sesiune de amor? Oamenii de ştiinţă au făcut calculele. Iată ce au aflat!

O cercetare publicată în „Journal of Sexual Medicine“ în 2005 arată că durata medie a actului sexual este de 5,4 minute, cu toate că alte studii au descoperit că un act sexual ar trebui să ţină până la 7,5 minute. În timp ce aceste statistici pot face subiectul unor discuţii când eşti la o petrecere, este de remarcat că cercetările efectuate de oamenii de ştiinţă ignoră complet preludiul.

Sexul înseamnă mai mult decat actul sexual în sine, iar timpul pe care o persoană îl alocă pentru această activitate ar trebui să includă şi timpul pentru a se excita, atât mental, cât şi fizic,“ spune terapeutul sexual Ian Miez. Preludiul ajută la atingerea orgasmului mult mai repede, aşa că este un pas peste care nu trebuie să se sară.

Cât de repede este prea repede?

Într-un studiu din 2008, care a apărut în „Journal of Sexual Medicine“, sexologii spun că actul sexual care durează 1-2 minute este prea scurt, pe când cel care ţine 3-7 minute este considerat adecvat. O partidă de amor care durează între 7 şi13 minute este de dorit, iar cea care ţine între 10 şi 30 de minute durează mult prea mult. Dar o cercetare din 2004, publicată în „Journal of Sex Research“, care a inclus şi preludiul, arată că, în medie, oamenii petrec 11-13 minute în preludiu, urmat de 7-8 minute de sex.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.