Persoanele care suferă de astm trebuie să ştie că sunt cu 30% mai predispuse să facă alergie la pisici. În plus, noul studiu arată că între 60% şi 85% dintre astmatici suferă de cel puţin o alergie.

Experţii americani au studiat dosarele a numeroşi pacienţi cu astm şi au observat că 30% din totalul astmaticilor sunt predispuşi să sufere de alergie la pisici.

De asemenea, sunt susceptibili să prezinte alergie la rugină şi la ciuperca Alternaria, spre exemplu. Cercetările sugerează că astmaticii suferă din pricina a cel puţin unui tip de alergie.

Indiferent despre care este vorba, toamna acestea se manifestă foarte puternic prin mâncărimi nazale şi strănuturi în rafale.

Cercetătorii americani spun că alergia la pisici este frecventă la persoanele care suferă de astm. Numărul astmaticilor care prezintă alergie la pisici s-a dublat în ultimii douăzeci de ani.

Mai mult, pacienţii cu această afecţiune sunt cu 30% mai expuşi riscului de a dezvolta alergie la feline, spre deosebire de persoanele care nu suferă de boli respiratorii.

Studiul amănunţit efectuat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala Medicală din New Jersey a mai scos la iveală că între 60% şi 85% dintre astmatici suferă de cel puţin o alergie.

Doctorul James Sublett, de la Colegiul American privind Alergiile, Astmul şi Imunologia, a declarat: „Acest studiu ne ajută să înţelegem mai bine tendinţele care apar în segmentul alergiilor şi a astmului bronşic. Odată înţeles fenomenul, putem îmbunătăţi diagnosticul şi schema de tratament“.