De multe ori, atunci când există un dezechilibru intern au loc unele modificări inclusiv la nivelul pielii şi aspectului acesteia. Iată câteva indicii care ţi-ar putea fi de folos!

Liniile fine pe frunte pot indica probleme ale sistemului digestiv. Acestea pot fi estompate consumând apă calduţă cu suc de lămâie în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Ridurile de expresie formate în jurul gurii sunt provocate de cele mai multe ori de fumat. Specialistii spun că persoanele care fumeaza riscă să dezvolte riduri împrejurul gurii, nu numai din cauza încordării muşchilor pentru a trage din ţigară, ci şi din cauza radicalilor liberi pe care îi inhalează o dată cu fumul de ţigară.

Pentru a atenua ridurile formate în jurul gurii, menţine o bună hidratare a pielii, exfoliază periodic tenul şi în special pielea din jurul buzelor, astfel încât cremele de faţă să pătrundă în profunzime şi să hrănească pielea.

Mâncărimea urechilor indică adesea prezenţa unei alergii în organism (care poate apărea ca urmare a consumului de alimente ce nu sunt bine tolerate sau la contactul cu diferite substanţe alergene) sau riscul de apariţie a unor eczeme. De asemenea, aceste simptome pot semnala o carenţă de vitamina D a organismului, ce poate fi refăcută prin expunerea la soare.

Coşurile apărute pe frunte reprezintă reacţia organismului la probleme ale ficatului sau congestia stomacului (provocată de consumul în exces de alimente grase).

Indicat este ca această problemă să se rezolve din interior spre exterior. Mai precis, hidratează-te corespunzător pentru a stimula eliminarea toxinelor din organism şi renunţă complet la alimentele procesate şi cofeină. Consumă mai multe alimente verzi, prietene ale ficatului, precum salatele.

Cearcănele întunecate din jurul ochilor, care persistă în ciuda orele de somn regulate şi odihnitoare, pot fi semnul unei intoleranţe alimentare. În cazul în care te confrunţi cu aceste simptome, elimină complet lactatele şi cerealele integrale din alimentaţie. De asemenea, un alt factor care contribuie la apariţia cearcănelor este consumul de alcool, chiar şi în cantităţi moderate.

Acneea apărută de-a lungul bărbiei, însoţită de uscăciunea pielii (suprimarea glandelor sebacee), indică o carenţă de vitamina A în organism.

Vitamina A are un efect dublu - reglează producţia de sebum şi susţine refacerea celulară de la nivelul pielii. De asemenea, include în alimentaţia zilnică fructe şi legume bogate în vitamina A precum morcovii, dovlecii, rosiile, broccoli, spanacul, porumbul, frunzele de sfecla rosie, frunzele de papadie, pepenele, mango, caisele, citricele.

Un rid pronunţat între sprâncene poate fi provocat de factori externi (soarele puternic, de exemplu) sau de probleme ale ficatului.

Petele întunecate de pe suprafaţa pielii pot fi provocate de medicamente sau alte boli. Pe de altă parte, petele de bătrâneţe pot fi un semn că organismul se debarasează de toxine.

Pentru remedierea acesti situaţii, este recomandat să creşti consumul de apă pentru a asigura o hidratare corespunzătoare organismului şi să consumi mai multe alimente proaspete. De asmenea, este indicat să masezi petele cu ulei esenţial de castor.

Buzele uscate indică o posibilă deshidratare a organismului, precum şi o deficienţă de vitamina B şi fier.