Aşa ţii departe infecţiile respiratorii!

1 2 jpg jpeg

Probabil ştii că nu este indicat să recurgi la antibiotice decât la indicaţia medicului, nu la apariţia primelor semne de răceală, mai ales că multe dintre infecţii sunt virale şi nu se tratează cu antibiotice.

Farmacia verde ne oferă o mulţime de tratamente cu care poţi vindeca infecţiile respiratorii. Gutuile tratează guturaiul

Se fierbe o gutuie într-un litru de apă până scade la jumătate. Se strecoară şi se bea siropul călduţ. Având un conţinut ridicat de vitamina C şi de minerale, gutuia grăbeşte vindecarea guturaiului şi a altor infecţii respiratorii. Când se prepară siropul de gutuie se pot adăuga frunze de mentă sau de salvie.

Ceaiul de cimbru combate gripa

Administrat în faza de debut a gripei, cald şi îndulcit cu miere, ceaiul de cimbru stopează evoluţia bolii.

Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de cimbru la o cană de apă fierbinte şi se îndulceşte cu miere. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici, pentru a-şi face efectul.

Doza de şoc este de şase căni de ceai băute într-un interval de 30 de minute. Nu se mănâncă şi nu se beau alte lichide în acest interval.

Busuiocul, eficient în bronşită

Cercetări recente au demonstrat că ceaiul de busuioc este eficient în tratarea infecţiilor respiratorii, mai ales în bronşită, dar şi în tratarea astmului şi a artritei.

De asemenea, consumul zilnic al unei căni de ceai de busuioc reduce nivelul glucozei din sânge, prevenind apariţia diabetului.

Tot pentru tratarea bronşitelor, a tusei sau a altor afecţiuni ale aparatului respirator este bun şi ceaiul din rădăcină de tătăneasă, pentru că are acţiune emolientă şi expectorantă. Atenţie, ceaiul de tătăneasă nu se prepară în vase metalice!

Ceapa creşte imunitatea organismului

Dacă organismul este puternic, afecţiunile respiratorii uşoare trec de obicei în câteva zile cu tratamentul clasic: ceaiuri calde cu lămâie şi miere, sare încălzită într-un săculeţ pe care-l pui pe piept, băi fierbinţi cu apă şi sare la picioare şi inhalaţii cu ulei de pin sau de brad.

În cazul celor cu imunitate scăzută, boala este mult mai agresivă şi necesită un tratament complex.

Pentru a creşte imunitatea organismului, în perioada epidemiilor de gripă consumă multă ceapă, usturoi, ridichi, gălbenuş de ou crud, miere, propolis şi zer. Toate acestea sunt antimicrobiene, antiinfecţioase şi energizante, crescând capacitatea de apărare a organismului.