Aşa-ţi îngrijeşti rinichii cel mai bine

1 2 jpg jpeg

Despre rinichi este cunoscut faptul că au o formă asemănătoare cu bobul de fasole, având o lungime de aproximativ 12 centimetri cu o lătime de 5-6 centimetri şi o greutate de până în 200 de grame.

Aceştia sunt localizaţi în partea posterioară a toracelui deasupra şoldurilor. Altfel spus, rinichiul stând este situat sub splină şi cel drept sub ficat.

Din păcate afecţiunile renale sunt extrem de silenţioase, fiind observabile doar atunci când ajung în stare avansată. Astfel că dacă vrei să te bucuri de o sănătate impecabilă, cea mai bună modalitate este prevenirea.

Ţine cont şi de faptul că sănătatea celorlatle organe depinde într-o mare măsură de sănătatea rinichilor, având în vedere faptul că aceştia se ocupă cu filtrarea sângelui, eliminarea deşeurilor, a medicamentelor. Joacă un rol important în menţinerea unui echilibru sănătos al electroliţilor, reglând în acelaşi timp echilibrul acido-bazic şi menţinând pH-ul .

Reglează tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Contribuie la producerea de globule roşii, reglează metabolismul şi contribuie la absorbţia corectă a calciului în organism. Practic, la nivelul rinichilor se regăseşte un hormon cunoscut sub numele de renină care este responsabil cu gestionarea lichidelor ajunse în organism, menţinând un echilibru între ce rămâne sub formă de apă şi ce se transformă în electroliţi.

În felul acesta se poate explica de ce urina poate avea culori diferite, mai ales atunci când organismul tău reţine apă, aceasta va fi mai concentrată.

Urina unui organism sănătos este diluată şi deschisă la culoare.

Află tot ce trebuie să ştii despre gută AICI

Evită viciile

1 2 jpg jpeg

Orice este în exces afectează organismul, de la tutun, cafea, alcool, dulciuri.

Este foarte important să menţii sub atentă observaţie valoarea colesterolului, să ai o alimentaţie sănătoasă predominantă în legume proaspete şi să faci mişcare.

Lipsa mişcării face ca oasele să elibereze un surplus de calciu şi astfel vor fi afectate atât masa osoasă cât şi cea musculară.

Nici prea sărat, nici prea dulce. Sarea contribuie la retenţia de apă în organism iar prea mult dulce favorizează creşterea glicemiei afectând atât pancreasul cât şi buna funcţionare a rinichilor.

Redu pe cât posibil consumul de cafea, sparanghel, tarâţe de grâu şi sare. Sodiul în exces în organism favorizează eliminarea calciului prin intermediul urinei.

Carne puţină, sănătate bună

1 2 jpg jpeg

Carnea aduce un aport de acid uric în organism, iar o valoare crescută a acestuia poate fi responsabilă de apariţia anumitor afecţiuni printre care şi guta.

Cea mai bună modalitate de a ajuta rinichii să funcţioneze corespunzător este să apelezi la metode tradiţionale, remedii naturiste.

Ceaiurile, secretul rinichilor sănătoşi

Plantele cu acţiune diuretică sunt ideale pentru a sprijini buna activitate a rinichilor.

Aceastea favorizând eliminarea apei şi a sărurilor ce se regăsesc în exces în organismul tău.

Astfel, se recomandă consumarea ceaiului din mătase de porumb, cozi de cireşe, frunză de pătrunjel, cât şi de păpădie.