Aşa te ţii departe de bolile bilei!

1 2 jpg jpeg

Bei ceai de rostopască

Se răresc contracţiile dureroase ale vezicii biliare dacă stai întinsă pe dreapta, dar e bine şi să bei ceai de rostopască, un excelent antispastic.

Îl faci dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană cu apă, apoi sorbi din el câte puţin de-a lungul unei zile. La fel de mult contează să-ţi păstrezi calmul, întrucât criza poate să fie declanşată şi pe sistem nervos.

Ţii o cură cu pulbere de levănţică

2 2 jpg jpeg

Durerile şi crampele devin greu de suportat? Le calmează o cură cu pulbere de lavandă, leacul care măreşte secreţia biliară şi reglează activitatea bilei.

Cu o râşniţă electrică, macini levănţica şi o păstrezi în loc răcoros şi întunecat, într-un borcan de sticlă, bine închis. Ia o linguriţă de pulbere pe stomacul gol, de 4 ori pe zi.

2 jpg jpeg

Armurariul are nişte seminţe care, sub formă de tinctură sau decoct, susţine buna funcţionare a ficatului şi bilei.

Planta stimulează secreţia de bilă, favorizează eliminarea ei, previne formarea pietrelor biliare. Decoctul îl faci cu 2 linguriţe de seminţe şi o cană cu apă pe care le pui la fiert. Bea-l cu o jumătate de oră înainte de masă.

Citeşte şi: Factori care obosesc bila

2 jpg jpeg

Dacă ai o durere chinuitoare în partea dreaptă, sub coaste, e posibil să suferi din cauza unor pietre la bilă.

Pe lângă un diagnostic avizat şi un tratament potrivit, încearcă o cură de 3 luni cu tinctură de anghinare. Pui 30 de picături de tinctură într-un pahar cu apă şi le bei după fiecare masă principală.