Activtatea fizică după orele de muncă şi un somn odihnitor sunt cea mai bună modalitate de pregătire pentru o zi stresantă, potrivit unui studiu recent.

Specialiştii au ajuns la concluzia că mişcarea, urmată de un somn bun reprezintă cheia pentru a evita epuizarea emoţională, dar şi cea fizică de la locul de muncă.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical Psihologia Aplicată: Sănătatea şi Starea de Bine, au participat 144 de persoane care aveau un loc de muncă în sectorul privat, dar şi ca funcţionari publici şi persoane fizice autorizate.

Jumătate dintre persoanele care au participat la studiu erau femei şi lucrau în medie 38 de ore pe săptămână. Pe toată perioada cercetării, participanţii au completat un tabel în care au menţionat numărul de ore lucrate, ceea ce făceau după programul de muncă, dar şi câte ore de odihneau pe noapte.

Astfel, cercetătorii au observat că persoanele care făceau mişcare în medie 24 de minute p zi şi care dormeau aproximativ 6 ore şi 40 de minute pe noapte erau şi cele care reuşeau să facă faţă mai bine programului încărcat de la locul de muncă.

,,Cea mai bună modalitate prin care persoana se poate linişti după o zi grea de muncă este să aleagă activităţile care aduc îi beneficii. Combinaţia dintre activitatea fizică moderată şi programul de somn odihnitor este una dintre soluţiile la care poţi apela pentru a te pregăti pentru o zi plină de stres”, a precizat Inga Nagel, profesor la Universitatea ,,Konstanz” din Germania.