Răciţi repede? Se prinde imediat orice boală de voi? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne dă câteva reţete pentru o imunitate de fier.

* alimentaţie: urzici, spanac, ştevie, pătrunjel, sparanghel, sfeclă roşie, morcov, caise, smochine, coacăze negre, făină de soia, peşte, gălbenuş de ou.

* suc de lucernă. Lucerna proaspăt tunsă, de 15-20 cm înălţime, se spală şi se introduce în storcătorul de fructe. Se consumă suc proaspăt, câte 10 zile pe lună.

* gulie. 50-60 ml de suc proaspăt, extras din rădăcină (folosind storcătorul de fructe), administrat înaintea meselor.

* angelică. Tinctură, se administrează câte 10 picături de 3 ori pe zi, în ceai de cătină albă. Se recomandă şi infuzia din 5 g de fructe la 250 ml de apă clocotită.

* creţişoară. Infuzie din 5 g de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă o cană pe zi.

* măceşe. Dacă suferiţi de stări de slăbiciune, ceaiul de măceşe este cel care vă vindecă. Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de fructe la 250 ml de apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate relua.