Slăbiţi foarte simplu cu cea mai nouă dietă. “Dieta de birou” vă poate ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus fără să vă înfometaţi, fără să cheltuiţi prea mulţi bani şi fără să fiţi nevoiţi să staţi prea mult în bucătărie.

Specialiştii cotidianului german “Bild” vă oferă câteva sfaturi practice pentru a scăpa de kilogramele nedorite chiar la cantina de la serviciu. Astăzi aflaţi ce aveţi voie să mâncaţi.

Micul dejun

Regula de bază: carbohidraţi, da, proteine animale, nu. Încercaţi să vă începeţi ziua între orele 6 şi 8.30 cu un mic-dejun consistent, bogat în carbohidraţi (îi puteţi lua din cereale şi zahăr). Evitaţi grăsimile de origine animală (mezeluri, brânzeturi, carne). Aveţi voie să mâncaţi, de exemplu, sandvişuri cu gem, Nutella sau miere, fulgi de ovăz şi să beţi cafea, sucuri naturale, ceai sau cappuccino.

Masa de prânz

Regula de bază: carbohidraţi, da, proteine, da. Aveţi grijă să vă umpleţi farfuria la cantină cu carbohidraţi (paste, cartofi). Adăugaţi carne de vită sau de porc, pui sau peşte – proteine animale. Aveţi voie să consumaţi şi băuturi dulci: cola sau limonadă.

Cina

Regula de bază: carbohidraţi, nu, proteine, da. Alegeţi un fel de mâncare bogat în proteine (carne de pui sau peşte). Adăugaţi o salată sau o garnitură de legume. Evitaţi carbohidraţii la masa de seară! Aşadar, fără cartofi, paste, orez, pâine. În felul acesta vă pregătiţi corpul pentru arderea grăsimilor peste noapte, în timp de dumneavoastră dormiţi.

Gustări între mese!

Nu mâncaţi nimic între cele trei mese principale. Cu alte cuvinte, nu aveţi voie nici ciocolată, nici fructe sau legume. Nutrienţii suplimentari oferiţi de aceste gustări pică în cel mai nepotrivit moment, perturbând tocmai procesul de ardere a grăsimilor specific acestei diete. Pericolul? Ceea ce mâncaţi între mese se transformă în depozite de grăsime.