Un diagnostic cum este diabetul te obligă să slăbeşti, în cazul în care este necesar, întrucât o greutate corporală normală te ajută să ţii sub control mai bine boala.

Micşorează porţiile

Reducerea porţiilor de mâncare sau alegerea unor farfurii mai mici te ajută să slăbeşti mai uşor. Păstrează jumătate din farfurie pentru legume, un sfert pentru alimente care conţin proteine şi partea rămasă pentru paste, orez, cartofi, adică surse de amidon.

Alege cu atenţie tipul de sport

Dacă vrei să slăbeşti, nu exagera să faci sport la intensitate prea mare. Glicemia îţi poate scădea prea mult. Renunţă la ridicarea de greutăţi şi la aerobic! Acestea reduc nivelul de zahăr din sânge şi-l păstrează astfel pe parcursul mai multor ore.

Info

În zilele în care fac mişcare, cei care suferă de diabet de tip 1 au nevoie de o dozăde insulină bazală, cu acţiune de până la 24 de ore.

Nu elimina carbohidraţii

Optează pentru surse bune de carbodraţi complecşi, cum sunt nucile, morcovii, fasolea verde. Carbohidraţii simpli sunt transformaţi în grăsime care se depozitează în corp, dar cei complecşi se absorb lent şi dau energie. Dacă ocoleşti carbohidraţii vei obţine o topire a grăsimilor acumulate şi o scădere a apetitului, dar poţi avea probleme de sănătate pe termen lung, pentru că oxigenul ajunge mai greu la ţesuturi, ceea ce afectează ficatul, inima, rinichii.

Redu aportul zilnic de calorii

Un aport caloric mai mic cu 500 de calorii te va ajuta să slăbeşti treptat, fără a risca o creştere sau o scădere bruscă a glicemiei. Este ideal să pierzi maximum un kilogram pe săptămână.