Aşa scazi febra fără medicamente!

1 2 jpg jpeg

Bea multe lichide

Hidratarea este esenţială atunci când ai febră, deoarece te ajută să elimini mai repede toxinele. Bea cel puţin 8 pahare de apă şi consumă alimente puternic hidratante precum castravetele, ţelina, grepefrutul, spanacul, conopida, morcovul sau iaurtul. Renunţă la băuturile carbogazoase şi la sucurile dulci, cu adaos de zahăr şi chimicale. Dacă vrei să bei un suc din fructe proaspete, diluează-l înainte cu apă. În acest fel, vei reduce nivelul zahărului.

Consumă ulei de peşte

Acesta este un remediu natural folosit pentru scăderea temperaturii corpului, oferind organismului elementele nutritive de care acesta are nevoie pentru a se reface rapid. Tototdată, uleiul de peşte întăreşte sistemul imunitar, protejând corpul de bacterii, aşadar îl poţi consuma chiar şi după ce te-ai vindecat, putând fi administrat zilnic.

Odihneşte-te suficient

Chiar dacă atunci când ai febră te confrunţi cu un disconfort fizic general, somnul reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care îţi poţi reface organismul. În acel moment, corpul produce mai multe celule albe ca de obicei, care au rolul de a lupta împotriva infecţiilor. Pentru a avea un somn odihnitor, bea o cană cu lapte cald înainte sau fă-ţi o baie fierbinte, care va ajuta corpul să transpire, diminuând astfel febra.

Citeşte şi: Ceaiuri care scad febra la copii şi adulţi Remedii cu oţet de mere

Acestea te ajută să scapi rapid de stările febrile, datorită acidului acetic, care absoarbe căldura din corp. Adaugă jumătate de cană de oţet de mere la o cadă umplută cu apă caldă sau umezeşte o pereche de şosete şi poartă-le întreaga noapte. De asemenea, îţi poţi prepara o băutură din 2 linguriţe de oţet de mere, 1 lingură de miere şi un pahar cu apă. Bea 2-3 pahare zilnic, până la ameliorarea răcelii.

Plante cu efect sudorific

Transpiraţia te ajută să scapi mai repede de febră, deoarece te ajută să elimini rapid toxinele din organism. De aceea, este recomandat să bei ceaiuri din plante cu efect sudorific, precum măghiranul, socul, isopul, teiul, lumânărica sau roiniţa. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte, pe care le laşi 10 minute la infuzat.

Foloseşte condimente

Printre cele mai bune condimente pe care le poţi folosi atunci când eşti răcit, se numără scorţişoara, ghimbirul şi turmericul. Acestea vor da un gust mai bun supelor, salatelor şi sucurilor de fructe, vor îmbunătăţi circulaţia şi vor scădea temperatura corpului.

Bine de ştiut!

Dacă febra persistă mai mult de 3 zile şi starea fizică generală nu s-a îmbunătăţit, apelează la ajutorul unui medic specialist.