Aşa scapi rapid de sensibilitatea dentară!

1 2 jpg jpeg

Sensibilitaea dentară se poate trata şi astfel te vei putea bucura de o viaţă normală şi liniştită.

Una dintre problemele dentare tot mai frecvente, din cauza căreia poţi avea parte de un disconfort ce se poate manifesta printr-o prezenţă acută, scurtă de durere la contactul cu diferite substanţe sau temperaturi.

Cauza fiind de cele mai multe ori subţierea smalţului dentar sau pierderea acestuia, astfel încât dentina este expusă acţiunilor factorilor externi.

Nu amâna vizita la stomatolog

Pentru o dantură frumoasă, sănătoasă este necesar să mergi de 2 ori pe an la un consult stomatologic. În felul acesta vei trata din timp problemele apărute.

Un zâmbet sănătos începe de la obiceiurile tale zilnice şi se conturează în cabinetul stomatologic.

Ai grijă la pasta de dinţi

Dacă ai dantura sensibilă este indicat să foloseşti una special creată pentru dinţii sensibili. Şi asta deoarece anumite produse măresc sensibilitatea dentară, mai ales dacă foloseşti produse pentru albirea dinţilor acasă.

Iar pentru ca un produs bun să fie eficient trebuie să îi dai timp să acţioneze. Deci nu te aştepta la rezultate din prima.

Află tot ce trebuie să ştii despre bruxism AICI

Periază corect dantura

Imediat după fiecare masă este recomandat periajul dinţilor. Ai grijă să nu foloseşti o periuţă foarte dură deoarece aceasta va contribui la tocirea smalţului dentar şi la apariţia sensibilităţii dentare chiar dacă încă nu te confrunţi cu această problemă.

Poţi să foloseşti atât aţa dentară cât şi apa de gură, în felul acesta vei avea grijă atât de igiena orală cât şi de respiraţia ta.

Renunţă la băuturile acidulate

2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că au o cantitate mare de zaharuri deloc sănătoase pentru organismul tău, toate băuturile acidulate acţioneazîă într-o manieră distructivă asupra smalţului. Dacă ne referim la vin şi la cafea, acestea contribuie mai ales la colorarea danturii, aspect deloc plăcut ulterior.

Consumă-le cu moderaţie dacă chiar nu le poţi elimina din viaţa ta, însă nu uita de periaj după consumarea lor

Bruxismul sau scrâşnitul dinţilor

Una dintre afecţiunile cele mai periculoase pentru dantura ta este bruxismul. Aceasta presupune scâşnirea dinţilor mai ales în somn, este o acţiune involuntară care favorizează apariţia sensibilităţii dentare şi subţerea smalţului dentar datorită încleştării danturii.

Pentru a rezolva această problemă trebuie să mergi la medicul stomatolog care îţi va face o gutieră pentru a trata această afecţiune.

Gutiera îţi va proteja dantura de uzura şi d etoate riscului ce le presupune această afecţiune.