Aşa scapi de stările depresive cu remedii din natură!

1 2 jpg jpeg

În funcţie de gravitatea problemei medicale se recomandă sau nu un tratament adecvat, dar şi terapie.

Necunoscătorii, care nu-ţi ştiu istoricul, îşi dau cu părerea despre ce e bine să iei şi ce nu e bine. Alţii spun că „ce eşti nebun ca să mergi la psihiatru?“ Din păcate cu unele forme de depresie nu este bine să te joci.

Medicamentele te ajută să rezolvi pe moment problema însă nu elimină cauza. Aşadar fără psihoterapie, perioadele depresive pot reapărea.

3 tratamente naturale

Ceaiul de sunătoare

Dacă nu faci tratament cu antidepresive, poţi apela la acest remediu natural. Însă dacă iei acest tip de pastile, află că ele interacţionează cu sunătoarea. Cel mai bine ar fi să întrebi medical curant dacă ai voie să bei acest ceai.

Ceaiul de sunătoare este cunoscut pentru că se spune că creşte nivelul de serotonină din creier. Această substanţă este responsabilă cu furnizarea stării de bine.

Alimentele care conţin triptofan

Se spune că triptofanul este acea substanţă naturală care combate insomnia şi are puteri mari în lupta contra anxietăţii şi depresiei. Acesta este un precursor al serotoninei, fiind un aminoacid pe care corpul nu îl poate sintetiza natural, astfel că trebuie luat din alimentaţie (carne, seminţe, lactate, ouă). Unele persoane aleg să consume suplimente alimentare pe bază de triptofan. Medicii avertizează că dacă este folosit în exces, sănătatea va avea de suferit. Poţi întâmpina stări de ameţeală, uscăciunea gurii, probleme respiratorii, erupţii şi multe altele.

Ceaiul de şofran

Cunoscut drept cel mai costisitor condiment din întreaga lume, şofranul are multiple proprietăţi curative. Despre acesta se spune că ar fi bun pentru persoanele cu depresie uşoară sau moderată.

Nu degeaba arabii îl foloseau din timpuri îndepărtate ca sedativ în stările anxioase sau depresive. Fitoterapeuţii spun că trebuie avută mare atenţie câtă cantitate de acest ceai bei. Nu am dori să ajungi la muncă şi să devii euforic.

Contraindicaţii

Nu ai voie să consumi mai mult de 2 grame de şofran pe zi. De asemenea este interzis gravidelor şi celor care alăptează.

Extraponturi

Ceaiul de tei, cel de passiflora, ori de muşeţel sau valeriană sunt de altfel unele dintre cele mai cunoscute remedii contra stărilor de oboseală, supărare pentru că au un efect de calmare şi induc o stare de somn.

Alimentaţia corectă, suportul familiei, practicarea regulată a unui sport, terapia prin artă, lumina naturală – toate acestea, pe lângă ce ţi-a recomandat doctorul, te pot ajuta să ieşi la liman în lupta împotriva depresiei.

Nu uita că alcoolul sau tutunul nu fac casă bună cu depresia, aşadar renunţă la ele.