Retenţia de apă, canicula, lipsa mişcării, îngrăşarea – toate contribuie la instalarea unei boli venoase care se manifestă prin umflarea picioarelor. Remediile naturiste îţi elimină disconfortul!

Ia macerat din miere şi usturoi

Amestecă 250 g de miere cu aceeaşi cantitate de usturoi pisat şi lasă-le la macerat o săptămână, într-un borcan pus în loc ferit de soare sau căldură. Agită borcanul zilnic.

Ia din el câte o lingură cu 40 de minute înainte de masă, de trei ori de zi. Durerile şi furnicăturile picioarelor se vor ameliora, pentru că mierea şi usturoiul sunt eficiente în bolile circulatorii ale picioarelor.

Masează picioarele cu uleiuri esenţiale

Pentru detensionarea picioarelor, foloseşte ulei esenţial de grepfrut. Pui 3 picături într-un vas cu apă fierbinte şi ţii picioarele până la răcirea apei.

Dacă vrei să intensifici circulaţia sângelui din zona picioarelor, masează-le cu ulei esenţial de mentă. Îl poţi adăuga şi în apa de baie.

Te-ar mai putea interesa: De ce apar monturile la picioare

Aplică pe tălpi hrean sub formă de comprese

Timp de 10 seri la rând, pui pe tălpi câte o compresă cu pastă de hrean.

Razi o bucată de hrean şi o amesteci cu o lingură de sare grunjoasă şi una de făină. Adaugi alcool medicinal până obţii o pastă.

Citeşte şi: Tratament pentru durerile de picioare


Încearcă băile cu oţet

Reduci inflamaţia picioarelor dacă faci băi cu apă fierbinte în care ai adăugat sare grunjoasă şi oţet. Într-un lighean, pui apă până la jumătate, 3 mâini de sare grunjoasă şi 2 linguri cu oţet.

Îţi afunzi picioarele în apă şi le menţii 30 de minute sau până când se răceşte apa. E un leac bun şi în răceli, pentru că te ajută să transpiri abundent şi să elimini toxinele.