Stomacul este una dintre cele mai sensibile părţi ale corpului. Dacă nu acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi, metabolismul va încetini, te vei simţi balonată şi, inevitabil, se vor depune grăsimi atât pe abdomen, cât şi în jurul taliei.

Dacă vrei să scapi de depozitele de grăsimi şi să obţii un abdomen tonifiat, iată ce trebuie să faci.

Scapă de senzaţia de balonare

Câteodată este suficient să eviţi balonările pentru a avea un abdomen plat şi tonifiat. Şi ca să ţii departe senzaţia de balonare, trebuie să ştii ce o cauzează. Fermentarea alimentelor, băuturile acidulate, aerul înghiţit în timp ce mănânci, constipaţia, stresul şi emoţiile, toate contribuie la apariţia senzaţiei de balonare.

De aceea, atunci când mănânci, este indicat să îţi acorzi timp suficient şi să nu mănânci în grabă.

De asemenea, trebuie să consumi o cantitate suficientă de fibre în fiecare zi. Nutriţioniştii recomandă consumul a 25-30 de grame de fibre, pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv.

Consumă carne, peşte şi ouă, deoarece sunt bogate în proteine ce asigură energia necesară pe parcursul unei zile. În plus, astfel de alimente nu fermentează şi nu măresc volumul stomacului.

Arde grăsimile abdominale

Când consumi alimente bogate în calorii, zona în care se depun cel mai repede grăsimile este abdomenul.

Cea mai bună modalitate de a elimina grăsimea abdominală este de a face exerciţii de tonifiere a musculaturii. Abdomenele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra colăceilor.

Însă, chiar dacă faci mişcare, este indicat să arunci o privire asupra alimentaţiei de zi cu zi. Consumul în exces de carbohidraţi rafinaţi creşte nivelul zahărului în sânge, contribuind la acumularea mai multor calorii care se depun în jurul taliei. Aşadar, ai grijă ce alimente consumi, întrucât majoritatea alimentelor sunt bogate în zaharuri.

Monitorizează-ţi consumul caloric

O regulă simplă care asigură arderea grăsimilor constă în consumarea unui număr mai mic de calorii, decât pe cel pe care îl arzi. Aşadar, dacă vrei să scapi de grăsimea abdominală, redu numărul caloriilor consumate, însă, treptat, pentru a permite organismului să se adapteze noilor schimbări.