Te doare urechea? Poate fi o simplă răceală, însă dacă durerea persistă şi apar secreţii sau inflamaţii, sunt semne clare de otită. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt remediile din casă pentru această afecţiune.

Uleiul de urechelniţă te scapă de durere

Cataplasme: frunzele proaspete se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii.
Tinctură: se pun câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi, zilnic.

Ceaiul de urzică scade inflamaţia

Infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare (în urechi).

Sucul de lămâie opreşte secreţia

Se pune câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia secreţiilor.


Mai poţi citi şi:

- Oţetul combate infecţiile de ureche

- Durerea de ureche vă trece cu muşeţel

- Auzim mai bine cu urechea dreaptă


Muşeţelul, bun contra zvâcniturilor

Într-un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se pune muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi; apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea dureroasă şi se ţine 10 minute; se fac aplicaţii de 2 ori pe zi.

Tinctura de propolis tratează otita

Este o metodă naturală numai bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte 1 picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Click!spune

Şi acupunctura este, în unele cazuri, eficientă. Atenţie însă: cereţi sfatul unui medic înainte ca problemele cu urechea să se agraveze.

Otita, de exemplu, poate da complicaţii grave dacă e netratată. Otita reprezintă un proces inflamator al conductului auditiv extern (în cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otita medie acută). Se manifestă prin: durere la nivelul urechii şi în spatele ei, inflamaţie locală, secreţii auriculare.