Crezi că doar persoanele care fumează pot suferi de cancer de plămâni? Indiferent dacă fumezi sau nu, prin inhalarea de vapori toxici poţi ajunge să dezvolţi această boală, iar la fumătorii activi cât şi cei pasivi riscul de a o dezvolta este crescut.

La fel ca orice alt tip de cancer, chiar şi cancerul pulmonar poate fi fatal. Şi prevenirea este întodeauna mult mai sigură decât vindecarea. Aşa că, trebuie să ştii mai multe despre riscurile aceastei boli şi cum poate fi prevenită.

Iată ce poate duce la cancer pulmonar şi cum îl previi:

Fumatul

Un obicei care poate creşte riscul de a dezvolta cancer pulmonar cu 250 % este fumatul. Da, dacă fumezi, este predispusă la această boală, comparativ cu nefumătorii.

Expunerea la poluare

Un alt factor de risc este expunerea la poluare. Dacă locuieşti într-o zonă în care nivelul de poluare este peste normal, riscul de a dezvolta cancer pulmonar este foarte mare.

Ereditar

Dacă ai avut rude care au fost bolnave de cancer de plămâni, există şanse mari să-l dezvolţi şi tu. Pentru a preveni această afecţiune, evită chiar şi să mănânci mâncare prăjită.

Găseşti mai multe sfaturi AICI