Aşa reduci în mod natural aciditatea gastrică!

1 2 jpg jpeg

Nu este indicat să suprasoliciţi stomacul cu medicamente antiacide, care în timp pot slăbi capacitatea naturală a stomacului de a produce secreţii bune, ceea ce va face ca acesta să producă mai mult acid. În locul unui surplus de pastile ai putea elimina obiceiurile nocive de alimentaţie şi ar fi indicat să consumi anumite remedii menite să înlăture aciditatea gastrică în mod natural.

Truc

Bea dimineaţa pe stomacul gol, 2 pahare de apă caldă cu zeama de la jumătate de lămâie. Acest remediu te ajută să ţii sub control aciditatea gastrică. De asemenea, în caz de balonare datorată acidităţii gastrice în exces, poţi bea un pahar cu apă în care ai adăugat 1 lingurăţă de bicarbonat de sodiu. Mai poţi face şi o infuzie de chimen. Pui 1 linguriţă de chimen la 250 ml apă clocotită. Laşi la infuzat, apoi strecori şi bei.

Consumă multe salate din legume

Se recomandă un consum de legume crude deoarece sunt alcaline şi au o serie de proprietăţi menite să te ajute să ai o digestie sănătoasă. Nu doar că previn apariţia inflamaţiilor la nivelul cavităţii gastrice, dar acţionează şi ca antiacide ale stomacului, lucrând ca un pansament pentru tratarea mucoasei gastrice. Aşadar în loc să mănânci la prânz sau cină o mâncare gătită, intens procesată termic, e recomandat să consumi alimente crude (salată verde, morcovi, ţelină, ardei gras, castraveţi) ori un castron cu salată de sezon. Acestea legume sunt printre cele mai puternice alimente din natură care luptă cu succes contra inflamaţiilor.

De ce să te fereşti

- Ai grijă să mănânci încet şi mestecă fiecare dumicat de mai multe ori.

- Nu consuma alimente când mergi, conduci ori alergi.

- Încearcă să nu mănânci prea multe proteine sau grăsimi la o singură masă. Nu mânca prea multe alimente provenite de la animale la aceeaşi masă (carne, brânză, ouă, lapte)

- Nu bea băuturi carbogazoase, în special nu în timpul mesei.

- Nu consuma ciocolată, zahăr sau îndulcitori artificiali, cereale rafinate sau cele care conţin gluten ori alimente procesate.

- Evită citricele (portoclae, lămâi) şi roşiile dacă ai o sensibilitatea la acestea.

- Elimină stresul şi dormi suficient noaptea.

- Evită mâncărurile grase, cele picante sau pe cele la care eşti alergic.

- Nu combina alimente de la animale (carne, brânză, ouă) cu fructe sau prăjeli ori sosuri grase cu fructe.

Fă-ţi un suc din plante verzi şi fructe de pădure

Pentru a începe bine ziua, bea înainte cu 30 de minute de micul dejun, un suc dintr-o mână de spanac, o jumătate de mână de fructe de pădure, suc de la o lămâie proaspăt stoarsă, jumătate de castravete şi 250 ml de lapte de migdale neîndulcit sau 250 ml de apă. Pui ingredientele şi le dai la blender. Sucul îl bei fie neîndulcit, fie cu o linguriţă de miere naturală. Acest lichid îţi va alcaliniza organismul, va reduce inflamaţiile, îţi va stimula digestia şi îţi va da doza necesară de energie pentru a începe ziua.

Atenţie! Nu bea acest suc după masă pentru că va întrerupe digestia.

Ulei de măsline, pansament pentru stomac

Poţi scăpa de arsurile stomacale şi de indigestie consumând 1 linguriţă de ulei de măsline în salate sau peste mâncăruri uşoare ori bruschete. Nu găti uleiul de măsline. Acest tip de ulei va acţiona ca un pansament gastric uşurând problemele de la nivelul stomacului. Pentru a scăpa de ulcer poţi bea dimineaţa înainte de masă, zeama de la un cartof crud stors. Este pansamentul ideal pentru stomac.

Apă cu suc de lămâie şi oţet din cidru de mere

Se recomandă ca înainte de masă să consumi puţin oţet din cidru de mere. Acesta este bogat în acid acetic şi alcalinizează aciditatea din stomac. Acest tip de oţet este indicat pentru reducerea acidităţii şi a arsurilor stomacale. Înaintea mesei sau după ce ai mâncat, poţi bea un pahar cu 200 ml apă, zeama de la 1 lămâie şi puţin oţet de mere pentru că stimulează procesul de digerare a alimentelor, notează thealternativedaily.com.