Aşa previi durerile de cap!

1 2 jpg jpeg

Bei o singură cafea pe zi Unul dintre primele semne că faci exces de cafeină este durerea de cap medie ca intensitate şi persistentă.

Redu cât mai mult posibil consumul de cafea sau de băuturi care conţin cafeină, dar nu renunţa din start cu totul la cafea, pentru că şi acest pas îţi va da dureri de cap.

Chiar dacă nu bei prea multă cafea, acest aliment este vinovat de asimilarea defectuoasă a calciului.

Şi băuturile energizante sau răcoritoare conţin fosfor care te fac să pierzi din rezervele de calciu.

Somnul care depăşeşte ora la care erai obişnuit să te trezeşti îţi poate da dureri de cap. Explicaţia constă în faptul că are loc o schimbare în ceea ce priveşte ritmul tău circadian.

În acest caz, la nivelul creierului, sunt substanţe ale căror nivele se dereglează, ceea ce duce la apariţia durerilor.

Stabileşte-ţi un program de somn şi menţine neschimbată ora de trezire, chiar şi în weekend.

Te-ar mai putea interesa: De cât somn avem nevoie în funcţie de vârstă

Mişcarea de intensitate uşoară te poate ajuta când ai dureri de cap, deci nu renunţa la ea. De asemenea, reţine că exerciţiile fizice regulate previn apriţia bolilor cornice. Pentru a nu avea dureri de cap, ai grijă să nu faci exerciţii de o intensitate crescută. Dacă te suprasoliciţi sau dacă nu faci o încălzire prealabilă, poţi avea dureri de cap. Mai mult decât suprasolicitatea, deshidratarea este cauza durerilor.

Un aminoacid din componenţa vinului, numit tiramină, creşte intensitatea durerilor. De aceea, un pahar de vin roşu nu este cea mai bună alegere dacă deja ai dureri de cap. În lipsa acestora, este indicat pentru a ocoli bolile de inimă şi pentru scăderea nivelului de colesterol rău.